vrijdag 21 september - Reisverslag uit San José, Costa Rica van Sylvia Bosch - WaarBenJij.nu vrijdag 21 september - Reisverslag uit San José, Costa Rica van Sylvia Bosch - WaarBenJij.nu

vrijdag 21 september

Door: sylvia

Blijf op de hoogte en volg Sylvia

29 September 2007 | Costa Rica, San José

Van Sarapiqui naar Tortuguera

Om 7 uur vertrokken.Na 45 minuten al ergens gestopt om te ontbijten en daarna doorgereden via heerlijke hobbel de knotsie gek word je ervan wegen en daarna via een van heemstraweg(snelweg)naar Limon.Dat ligt aan de Caribische zee.Daar op de boot en een uurtje of wat gevaren(echt schitterend en ondertussen alweer de nodige brulapen,vogels,leguanen etc. gespot)naar onze lodges. Echt een geweldig mooie plek(alleen per boot te bereiken)en leuke,mooie huisjes. Oja op weg naar de boot in Limon nog bij een bananenplantage gestopt en het hele proces kunnen bewonderen. Buiten liep een man met een enorme tor op zijn arm.Gaaf om te zien en te fotograveren, maar een ritje op mijn arm is toch uitgesloten.
op het resort een prachtige tuin met uitzicht op de rivier.In het midden staat een overkapping met 4 hangmatten. Nou, jullie raden wel dat we daar even in rondgehangen hebben met een drankje hahaha!!erg vervelend.
Ook hier een zwembad(wat vervelend, ik kom er maar niet vanaf.Ook lekker dat Frank er even in wilde duiken terwijl het bad amper 1.50diep is. Ik schrok me de je weet wel wat en riep keihard NEE,maar was natuurlijk alweer telaat. Gelukkig viel het mee, hij had alleen een afdruk van een tegeltje op zijn voorhoofd en een gescrubte buik.En dan mij de schuld geven pfff!!!(geintje natuurlijk)En ik had nog zo gezegd:Ik ben op vakantie dus er wordt niet gered!!
Voor het eten nog even heerlijk op onze veranda vertoefd met een drankje(het is echt giga warm en klef en druip en zweetweer maar tis wel droog.
Vanavond naar de schildpadden geweest. We zitten gelukkig nog in het goede seizoen en hebben de grote groene aan land zien komen,een kuil zien graven(duurd een half uur)haar eieren zien leggen(wat een geweldig gezicht,zo indrukwekkend,(duurd ook een half uur), de kuil weer dicht zien scheppen(ook een half uur)en een schildpad weer naar het water zien sjokken. Wat een enorme dieren en dan de sporen die ze achter laten(net of er een rupsvoertuig voorbij is gekomen),trouwens ook nog mazzel dat er een paar laatkomers(achterblijvers)nog uit het ei kwamen dus hebben de jonkies ook naar zee zien friemelen,zooooooooo ontzettend lief gezicht.En dan te bedenken dat van de 1000 die naar zee vertrekken er uiteindelijk maar 2 overleven(echt weinig zeg). Het was een superavond, jammer dat je niet mag fotograveren of filmen, maar ook zeer begrijpelijk, want die gigabeesten zijn helemaal in trans als ze de eieren leggen,dan wil je niet al dat geflits om je heen.Gelukkig wordt er daar streng op gelet.
tot morgen allemaal