dinsdag 25 sept. tot donderdag 27 sept.
Door: sylvia
Blijf op de hoogte en volg Sylvia
29 September 2007 | Panama, Panama-stad
van Cahuita naar Bocas del Toro in Panama,
Dinsdag, vandaag in Panama aangekomen. De rit was mooi(en kort dat is erg prettig) en hebben gelukkig niet zolang bij de grens hoeven wachten.Trouwens de grens is een gammele vooroorlogse brug waar ook al de vrachtwagens over moeten, als je dan al die losse kapotte planken met grote gaten ertussen ziet, verwacht je ieder moment dat ie instort.voelde me niet echt prettig op de brug, maar wij moesten die lopend oversteken.
Met de boot naar Isla Colon(heerlijk uitwaaien weer en even niet zweten)en een prachtig uitzicht.honderden eilandjes liggen om je heen, onvoorstelbaar.Het is bloedheet.34 graden en de zon brand in je huid.Smeren,smeren en nog eens smeren en dan nog een lekkere laag stink DEET erover heen.Schijnt goed voor je huid te zijn(NOT)
We zitten midden in het dorp en het hotel is weer leuk, Esther en ik hebben gelukkig kamer beneden(met balkon,jaja die op een binnen/buitenpaadje uitkomt,dus geen zeezicht)gelukkig goede airco want die hebben we hier wel nodig.
Oja vergeet ik nog iets heeeeeeeeeee leuks.
Vanmorgen om 6.00uur al naar een luiaarden opvangcentrum geweest. geweldig wat een lieve grappige harige beesten zijn dat. Heb prachtige foto´s kunnen maken.Voor de baby luiaards waren hartveroverend.Volgens mij nog maar amper paar weken oud, lagen ze in een grote doos met paar handdoeken.Echt dotjes die je zo in je arm wil nemen, maar dat mag natuurlijk niet(zeer begrijpelijk)
woensdag, vandaag een boottocht gemaakt tussen al die eilandjes. In een baai naar dolfijnen gezocht(en ook gevonden)het zijn kleine dolfijntjes en gewoon niet vast te leggen op foto,ze zijn zo snel weer verdwenen, maar leuk om te zien.Daarna gesnorkeld.Prachtig koraal en vele soorten gekleurde vissen.Maar kon zien dat er al veel koraal vernield was hier.Te ondiep en de vinnen vernielen alles(als ze die nou niet uitlenen,maar ja)na het snorkelen heerlijk gegeten op 1 van de eilandjes.Er zijn er maar weinig bewoond.Deze heeft alleen een restaurant(voor de snorkelaars)
Door gevaren naar ander eiland, daar gedropt en naar andere kant gewandeld.Daar lag een prachtig palmen strand waar we rest van middag vertroefd hebben(wat een vervelende dag is het toch weer hahaha)Nog even naar strandje van de kikkers gelopen, maar het was veel te heet,de kikkers zaten diep verscholen.Maar wij gaven niet zo snel op natuurlijk en bleven zoeken, en ja hoor het ienie miene rode kikkertje staat op de foto.
Ook nog naar de Aqua lounge bar geweest.Je moet dan met de boot over naar naastgelegen eilandje,het was lady´s night dus wij mochten gratis drinken tot half 12.Cola libre´s gingen er goed in.En men wat was het weer ter.... warm pffff.
Donderdag, vandaag de hele dag op een Catamaran rond gezeild tussen de eilanden(deze keer de andere kant op gegaan) wat een super gave dag.Wel bloed heet dus zijn allemaal flink verbrand.Heerlijk zitten,liggen,hangen op de boot met een drankje, tussendoor aanleggen in een azuurblauw baaitje om te snorkelen, weer doorzeilen,snorkelen bij prachtig rif met veel kleurd koraal.Wat hebben wij het toch slecht zeg. Maar de 2 weken zitten er nu op, het gaat nu toch wel erg snel(de eerste week had ik dat gevoel totaal niet,alsof we al weken opweg waren)maar zo gaat dat elke reis he!! IK wil nooit naar huis hahaha.
Vanavond weer lekker pizza gegeten in Swan´s Cay,en kregen voor de afkoeling even een giga tropische buitje.Net nog even met Mike,Frank en Pauline naar cafe geweest om te poolen.Ook leuk alleen lukt het nog niet zo goed, wie weet als vakantie voorbij is...
Hier kan ik wel een weekje vertoeven, zo rondzeilend en op het strad liggend, zou ik eindelijk mijn leesboek voor de dag kunnen halen, want die heb ik weer voorniets meegesjouwd.(maar dat is ook wel weer een goed teken)
Oja vergeet ik nog iets heeeeeeeeeee leuks.